24hbc – fortfarande stum

Att skriva en bloggpost om upplevelsen på 24 hour business camp är så mycket svårare än vad jag trodde. Detta är mitt tredje försök att försöka ringa in den energi och den skaparglädje som under nästan tre dagar sprudlade. För det här är bland det häftigaste jag har varit med om på mycket länge!! Nästan 100 passionerade ögonpar – samlade under ett och samma tak. Tillsammans kämpandes för att hålla tröttheten borta och ignorera det faktum att kroppen skriker efter sömn……

Jag läser vad Jardenberg har skrivit på Mindpark och känner mig glad över att han lyckats formulera det jag själv ännu inte riktigt hittat fram till:

“24 hour business camp – det bästa jag varit med om (…) Vi är nu snart tio timmar in på de 24 timmarna som den här upplevelsen pågår. Om inget fullständigt oförutsett händer på de timmar som återstår så åker jag härifrån med uppfattningen att det här är det häftigaste jag varit med om i mitt yrkesliv. Det överträffar mina vildaste fantasier om vart det skulle bära när Ted Valentin kom upp med idéen för några månader sedan. (….) För egen del konstaterar jag två saker och nöjer mig med det: 1) Den här processen har get mig mer inspiration än något annat jag varit med om tidigare. 2) Jag kommer att kunna säga: ”jag var där” till barnbarnen.”

Trots att vår egen produkt Bloggmode.se ännu inte är lanserad (vi kommer att lanseras inom kort) är jag otroligt glad och stolt över vad vi har skapat! Men framför allt är jag så oerhört tacksam över att ha fått dela upplevelsen med mitt fantastiska, fantastiska (!!) team: Jesper Åström, Andreas Vural och Thérèse Mannheimer.

Nu – lite mer information kring Bloggmode.se – skrivet av  Thérèse Mannheimer för 24hbc´s egen blogg:

Bloggmode.se!!

“Well, the story of Bloggmode.se is a funny one. The project came about purely by chance when our programer, Jesper, mentioned that he had an idea to categorize blogs based on content and not amount of readers. Me and the rest of our team thought that it was a great idea until he told us the url that he had gotten. Bloggmode.se, “but that will totally make everyone think that it is related to fashion blogs!”.. ok, we’ll make it about fashion. Said and done.

Bloggmode is a hub, a meetingplace, online for everyone who loves fashionblogs. We want to help both bloggers and their readers and our main usp is our blog catalouge. As previously mentioned we are categorizing all the fashion blogs of Sweden based on its content. The bloggers themselves tag their blog with one or several of the pre-set tags and the reader can then search for the wanted blog by category and tags. In addition to the catalogue we will also boast a photo agency, interviews, direct relations to clothing companies and much more.

We believe that this will make blogging, and reading blogs, more relevant and the time spent on finding, reading and writing them will take less time and become more interesting for all parties.

Our team is made up out of a diversity of talents namely Jesper Åström; programer and CTO, Judith Wolst; strategist and content manager, Thérèse Mannheimer; strategist and content manager and last but definately not least Andreas Vural; designer and technical support.

Visit us @ www.bloggmode.se and tell everyone you know about how we have just made the fashion blogosphere a better place…..”

Avslutningsvis – TACK TED!!!!

Bild 1 flickr cc, bild 2 lånad av idg 🙂

6 Comments

 • Christoffer says:

  Det har varit intressant att läsa om 24hbc på en massa olika bloggar jag följer – faktum är att det verkar vara ganska exakt den kärnan av bloggar jag faktiskt följer. Är väldigt tråkigt att jag inte hörde talas om det tidigare, för jag hade gärnat velat vara med!

  Även om jag själv inte läser modebloggar så tycker jag att det borde absolut vara en intressant webbprodukt. Hur gör ni förresten rent “juridiskt” med idéerna och dylikt som ni skapar. Delar ni rakt av? Hade ni förresten jobbat med varandra innan? Skapar ni ett bolag kring sidan?

  Bra blogg för övrigt, blev rekommenderad av Disruptive (har jag för mig det var).

 • Judith says:

  @Christoffer: Du får se till att anmäla dig “nästa år” (för jag hoppas innerligt på någon form av repris!!)

  Den rent juridiska / tekniska biten blir så klart någonting att ta tag i i fas 2. Först ska vi se till att lansera produkten och sedan sova ett par timmar 🙂

  Det intressanta med vårt team är att vin faktiskt INTE har jobbat tillsammans tidigare. De övriga deltagarna hade knappt ens träffats när jag presenterade dem för varandra. Sådant tycker jag är fantastiskt – när det helt enkelt bara klickar och funkar.

  Ps: “Du säger vil inte upp dig nu?” – skön titel på din blogg!

 • Erik Starck says:

  Ja, håller med om att det är svårt att få ned alla intryck i ord. Har svårt att minnas någon konferens eller liknande som lämnat så djupa avtryck som detta.

  Måste också säga att resultatet var över mina förväntningar i vad som presterades av alla teamen. Fyfan vad bra vi är! 🙂

 • Judith says:

  @Erik: Verkligen skithäftigt!!! Jag år också oerhört imponerad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.