Mer om Sociala Medier som begrepp

Igår publicerade jag ett inlägg där jag diskuterade kring begreppet “Sociala Medier” – som i alla fall jag börjat tröttna på en aning. Jag föreslog i bloggposten några alternativa begrepp – det ena i lite mer seriös ton än det andra. (Bloggposten: Tre förslag på framtidens Sociala Medier).

Jag fick en hel del intressant feedback via diverse kanaler. Stort tack för detta!

Bland annat:

Michaela Schmied: “Jag tycker nog att sociala medier är ett bra begrepp så länge det behövs, men att det naturligt fasas ut i och med att det markerar skillnaden just mellan traditionella och “nya” medierna (som ju inte är nya för de som växt upp med dem).”

Hjalmar Moa: “Man blandar ihop sociala medier med gammelmedier lika lite som man blandar ihop tv och internet. Visst kan de flirta lite men behovet av ett förtydligande ser jag som lågt.”

Jocke Jardenberg: “För en gång skull tycker jag att Judith är ute och cyklar. Sociala medier är ett alldeles utmärkt begrepp, så länge vi behöver boxen. Och när vi inte behöver den längre så är det för att det blivit lika naturligt som vatten i kranen och el i väggen.”

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.