M&M på arbetsplatsen

“Why work doesn’t happen at work” – En fantastiskt intressant TED-dragning av Jason Fred – medgrundare av 37signals.

Jason menar att kontoret inte är en optimal plats att få saker & ting gjorda på. M&M diskuteras i sammahanget. Inte de röda chokladpluttarna utan i form av “Managers & Meetings”.

Själv är jag som mest produktiv på café, när jag åker tåg eller hemma i köket riktigt tidigt på morgonen. Var arbetar du mest effektivt?

5 Comments

 • Danne says:

  Precis på samma ställen som du nämner! Jag fastnar ofta framför datorn hemma på morgonen för att man faktiskt får så mycket gjort då. När jag behöver “jobba” på dagarna (dvs skriva saker med full koncentration) går jag till caféer. Kontoret är mest en plats för social kontakt, kundmöten, synkning av projekt och allmänt peptalk.

 • Nabil says:

  Jag arbetar som bäst när jag ligger i sängen. Sätter jag mig upp på en stol och ska börja jobba så tröttnar jag omedelbart och börjar leta undanflykter á la YouTube-klipp eller min RSS-läsare.

  Men om jag ligger i sängen så får jag faktiskt allt jobb gjort, av någon konstig anledning. Ligger för övrigt i min säng just nu 🙂

 • Omer Rosenbaum says:

  När jag såg föreläsningen tänkte jag “skit, vad klokt att han är” och även kom ihåg 10-tal möte som var helt slösseri med tid.
  Men, möte har andra funktioner att vi anställda ser inte. På möte får vi påmminelse av vem är Boss så vi ska veta att vi inte jobber för oss själva utan för den som betalar våra lön. Föruttom boss och möte sammlar ihop anställda för att få corporate culture, ha personal kontakt som man får inte med efterwork dryck osv.

  Så det inte svart och vet här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.