Rädsla för att jorden är för rund

När jag reser till ett främmande land vill jag inte veta för mycket om min destination. Jag inbillar mig att det tar bort tjusningen i att  faktiskt få utforska. Att känna dofterna. Att uppleva ljuset. Jag föreställer mig att spontaniteten är hjärtat i själva upplevelsen. Kanske vill jag känna att kontrasten blir så stor som möjligt – där jag vänder upp och ner på allt som heter “rutin och vanemönster”.

Ibland är jag rädd för att sluta ifrågasätta. Att sluta utmana det jag ser. Ibland oroar jag mig för att kreativiteten ska avta. För kreativiteten i min mening är en av de mest fantastiska krafterna.

Alan Alda säger det på ett vackert sätt:

“The creative is the place where no one else has ever been. You have to leave the city of your comfort and go into the wilderness of your intuition. What you’ll discover will be wonderful. What you’ll discover is yourself.”

Seth menar att kreativitet handlar om “the edges”.

“For me, creativity is the stuff you do at the edges. But the edges are different for everyone, and the edges change over time. (…) If you want to be creative, understand that you’ll need to get to the edges, even if the edges have moved. Being creative means immediately going to the place the last person left off.”

& givetvis är det så. Jorden är rund, men människan kommer alltid att vara omgiven av kanter. Så länge vi vågar uppsöka dessa “edges” kommer vi att hålla kreativiteten i handen. För när vi går vid varandras sida kommer vi att uppleva både ljus och dofter.

Snart åker vi till ett främmande land – jag och kreativiteten. Vi åker utan guidebok.

(bild, Flickr cc,)

1 Comment

  • Lena says:

    Ah, jag som just skulle lasa om istanbul pa tripadvisor 🙂
    Nar man tar en mini semester vill jag garna lasa pa om resemal, sa jag “far ut sa mycket som mojligt”…. Men nar man tanker efter, far man ju anda ut sa mycket som mojligt om man bara ar dar och vill upptacka!

    Okej jag kor utan tripadvisor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.